Кандидат за президент на САЩ разкри какво е предизвикало конфликта в Украйна

Свят

Кандидат за президент на САЩ смята, че разширяването на НАТО е довело до конфликта в Украйна. Вивек Рамасвами заяви, че като част от процеса на урегулиране Русия трябва да получи „Крим и по-голямата част от Донбас“.

Разширяването на НАТО е единствената причина, поради която започна конфликтът в Украйна. Това мнение изрази американският бизнесмен Вивек Рамасвами, който обяви номинацията си за кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия.

„Знам, че  такива неща не трябва да се говорят, но всъщност това е истина. Разширяването на НАТО беше катастрофа“, каза той в интервю за Politico.

Като част от процеса на урегулиране в Украйна, както предложи Рамасвами, Русия трябва да получи „Крим и по-голямата част от Донбас“, а НАТО трябва да обещае, че Киев няма да се присъедини към алианса. В същото време Съединените щати трябва да възстановят „пълноценни икономически отношения“ с Русия, каза той.

В същото време кандидатът за президент предложи Русия в замяна на териториални отстъпки да спре съвместните учения с армията на КНР, да изведе ядрените оръжия от Калининград и да се откаже от военното си присъствие в Западното полукълбо.

Нека припомним, че по-рано колумнистът от Hartford Courant Тед Уелш посъветва режима в Киев да се примири със загубата на територии и да седне на масата за преговори с Русия, преди да е станало твърде късно. „Отказът от <…> територии би бил горчив хап, който Украйна ще трябва да преглътне. Много от тези територии са рускоезични и имат голям брой руски поддръжници“, отбеляза Уелш.

Tagged

1 thought on “Кандидат за президент на САЩ разкри какво е предизвикало конфликта в Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *