Михаил Константинов: Ще стоим на фланга и ще пазим НАТО! Това е нашата задача!

България отблизо

Максимумът българи, които желаят да гласуват са 2,7 милиона, което е една трайна тенденция у нас. Това заяви проф. Михаил Константинов, дългогодишен зам.-председател на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Като причина за избирателната активност той изтъкна това, че хората са отвратени от демокрацията, която се практикува у нас.

Относно избирателната активност, проф. Константинов каза, че хората са уморени от избори и 4 от всеки 10 от тях отиват да гласуват. За организацията на изборния процес той постави оценка Добър (4-).

Нищо драстично не се е променено, животът продължава. Специално на първия тур нямаше никакви изненади от това, което се очакваше.

 

На втори тур видяхме някои безспорно изненадващи резултати. Някои дългогодишни кметове не успяха да се класират. Тук визирам Община Кюстендил, Община Пазарджик и други по-малки“, каза той, цитиран от „Фокус“.

Проф. Михаил Константинов подчерта, че няма вечни управленци и изтъкна 18-годишното управление на ГЕРБ, което вече отстъпва от някои от позициите си.

Според него, след като има коалиция на централно ниво, няма причини да няма и на по-ниското ниво, на ниво общини.

То така и ще стане. Общо взето, ние в момента – щем, не щем, ще си играем по тоя начин, защото никой няма да позволи на президента Румен Радев три месеца да управлява страната в служебно правителство. Така че е ясно, че тази сглобка ще се крепи. Поне докато се реши проблема не толкова с Украйна – с Украйна, ясно, той се решава вече, колкото с Близкия изток, където става все по-страшно„, поясни той.

По думите му, никой няма да ни позволи да си играем на вътрешни борби и да си правим избори. „Ще стоим на фланга и ще пазим НАТО, това е нашата задача„, обърна внимание проф. Михаил Константинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *