Каракачанов към запасняците: Връщаме задължителната военна служба!

България отблизо
От 2021 година може да се въведе наборната военна служба, ако сега държавата започне да работи по темата. Няма да е лесно, но и няма да е толкова скъпо, колкото се опитват да ни обясняват.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на Втория национален събор на запасното войнство в България, който се провежда в Крънската кория край Казанлък.

 

Според Каракачанов възстановяването на наборната военна служба e абсолютно задължително, тъй като на практика армията няма резерв, съобщава „Дарик Нюз”.

 

Според министъра на отбраната е крайно време младите хора да бъдат възпитавани в дух на умения, а не на джендъри. Министърът  допълни, че използваните досегашни аргументи срещу връщането на наборната казарма „вече не важат“, тъй като много страни от ЕС и наши съседски са върнали наборната служба, а в някои тя никога не е била отменяна.

 

Оптималният срок за военната наборна служба, според военния министър, трябва да е 6-9 месеца, като за жените и момичетата тя е доброволна. „Дори сега да я въведем, сме закъснели“, счита  Каракачанов.

 

Той отчете като грешка политическото решение за премахването на наборната военна служба преди 12 години. Подобна теза преди ден изразиха и от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *