Каракачанов: Пускам армията срещу прасетата! Веднага ще решим проблема с чумата

България отблизо

Българската армия има готовност да окаже подкрепа за решаване на проблема с африканската чума по свинете, ако такава бъде поискана. За това има и издадена заповед. Това каза пред журналисти във Велико Търново министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Каракачанов уточни, че може Военна полиция да подпомага колегите си от районните управления при контрол на пунктовете, през които преминават животните. По думите му до момента помощ от армията не е търсена.

Министър Каракачанов коментира и назначаването на нов ректор за Националния военен университет „Васил Левски“. Вече е внесено предложение до президента и сега се чака издаването на Указ от него.

„Предлагаме полк. Иван Миланов, до сега командир на 110-и полк – Пловдив. Идеята ми е да се промени досегашната практика. Без някой да се засяга ще кажа, че обикновено във военен университет изпращаха някой, който е в края на кариерата си, или хора, от които искаха да се отърват. И тези, които идваха, бяха немотивирани. Изпращаме офицер, който е в средата на кариерата си, да дойде тук и да покаже, че може да възпитават младите български офицери и това да е или трамплин, или провал за кариерата му. Това ми е амбицията“, обясни министърът.

Той добави, че се очаква указът да бъде издаден до края на юли.

Коя армия пращаш, Каракачанов?

Тази, дето я нямаме ли?

И как ще се бори с прасетата?

По пет на нож ли?

Или със стопаните им?

Е, няма такава държава!

Tagged

2 thoughts on “Каракачанов: Пускам армията срещу прасетата! Веднага ще решим проблема с чумата

  1. Нима ще станем свидетели на нова братоубийствена война
    прасе срещу прасетата срещу свинската чума
    Прасета, прасета
    всичките прасета на мезета.
    Да утрепем прасето.

  2. Трябваше да качите оная снимка, дето е със синята каска. На нея изглежда далеч по тъп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *