Правителството изкла овце, кози и крави, сега и прасетата! Наред сме ние!

България отблизо

Целият отрасъл животновъдство в България планомерно се унищожава от правителството и неговите пудели.

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис заяви пред БНР, че има опасност България да загуби отрасъл „свиневъдство“. По думите му българските власти не са си свършили работата по отношение на мерките, свързани с африканската чума по свинете. Експерти от Европейската комисия са у нас за да оценят щетите от болестта.

Продължава бедственото положение, обявено в три общини – Русе, Плевен и Разград, заради разпространението на заразата по свинете. 19 вече са огнищата на африканска чума у нас.
Продължава евтаназирането на прасета в русенското село Николово. Умъртвяват се и животните от свинекомплекса в село Бръшлен, който е един от най- големите у нас.Там се отглеждат близо 40 000 прасета./blitz.bg/
Може ли някой да преброи колко пъти през последните години чумата, а и всякакви други болести поразяваха нашето едва кретащо животновъдство. Докато не го унищожиха съвсем. И никой от правителството не пое някаква отговорност. Да, сменят се постоянно директорите на Държавен фонд земеделие, но то не е заради този мор и чума, а заради далаверите с парите, с които трябва да се развива нашето земеделие.
Ако болестите бяха някакъв инцидент или поне се случваха на десетина – петнадесет години веднъж, и то не по всички животни, можехме да кажем, че се случва някак да се промъкне заболяването през всички мерки на държавата. Но истината е, че чумата върлува всяка година. И или не се вземат мерки, или те са неефективни. Което означава, че правителството системно не си върши работата.
И заради това системно унищожаване на един от най-важните отрасли в селското стопанство – животновъдството – вместо правителството, начело с премиера да подаде оставка, Борисов разказва вицове как баба Пена не знаела да си пази животните и затова умирали. Ами защо правителството е оставило животновъдството в ръцете на баба Пена? Това Борисов не казва. Не казва и, че по времето на социализма, освен ТКЗС-тата, във всеки двор имаше животни. И то много. И прасета, и овце, и крави, и кози. Но те не боледуваха. Понеже държавата осигуряваше евтини препарати и безплатна специализирана ветеринарна помощ. А сега и лекарствата са скъпи, и ветеринарната помощ е скъпа и не по джоба на хората от село. А после се чудим защо всяка година масово избухват страшни болести и животновъдството изчезва. Не само, заради злата воля на Запада, който иска да си продава третокачествените меса на нашия пазар. А и заради това, че Борисов вместо да осигури евтини препарати и безплатна ветеринарна помощ, разказва вицове за баба Пена.
Затова, ако продължава така, наред сме ние. И ние ще изчезнем, заедно с животните. Понеже политиката и към нас е същата. Космически скъпи лекарства и одираща кожата болнична помощ. Е, как да оцелеем при това положение?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Правителството изкла овце, кози и крави, сега и прасетата! Наред сме ние!

  1. без коментар,мога само да кажа,че изпитвам носталгия по бай-Тошовото време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *