Караянчева: Аз оставка няма да дам! Тези жени нямаха маски! Нарушиха закона! Трябваше да бъдат изхвърлени!

България отблизо
Аз оставка няма да дам! Това каза Цвета Караянчева пред депутатите в парламента. Тя направи изявление по повод скандала с майките. Днес оставката й бе поискана от БСП и ДПС.

Шефката на НС обяви вчерашната ситуация за „категорична провокация“, от която опозицията се опитвала да извлече политическа изгода. „Мисля, че видях, че едно младо момче беше използвано.

 

Можеше да си бъде вкъщи – предвид на ситуацията, в която се намираме, ситуация на COVID, това дете беше изложено на опасност от зараза, защото хората, които бяха около него, не бяха с маски … Г-жа Манолова се опитва да се възползва от системата ни убива, за да гради политическа кариера или пък да внесе нов импулс в изграждането на образа си“, заяви Караянчева.

 

Шефът на парламента отрече протестиращите да са били бити и се позова на видео материали на НСО, която охранява сградата на парламента. „В продължение на месеци палатките на майките са отпред и никой не ги е пипнал. Това е демократична България и тук нещата се случват по правила. Когато някой иска да бъде чут, всеки има право да подаде заявка и да бъде поканен от народните представители.

 

А не тази агресия и тези провокации, с които една неуспяла кметица се опитва да си вдигне рейтинга и една парламентарна група, която протестите не я припознават, се опитва да се залепи за протестите, защото, видите ли, ще стане някаква революция и вие няма да участвате“, атакува Караянчена социалистите и бившия омбудсман Мая Манолова, която поддържа „Системата ни убива“.

 

От лявата половина на залата реагираха на изявлението й със скандирания „Оставка!“, на което получиха категоричен отговор: „Аз оставка няма да дам!“, предаде  „Сега“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *