Караянчева: Готови сме на диалог с част от протестиращите! Не е хубаво да обграждат парламента и да ни пречат да работим!

България отблизо

„Ние сме готови да разговаряме с протестиращите, защото това са спонтанно протестиращи хора, които имат своите искания и ние като управляващи и парламент трябва да ги чуем. 

За вота нямам абсолютно никакви притеснения, вотът ще бъде преодолян. Разбира се, ще очакваме след това да видим какво е решението на коалиционния съвет и какви рокади ще има в правителството“.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в Карлово.

 

И подчерта: „Ние предлагаме на протестиращите диалог. С тези, обаче, които спонтанно протестират, не онези стари муцуни, които търсят място под слънцето. Ние уважаваме хората, които имат свое мнение, имат гражданска позиция, защото демокрацията наистина е нещо много хубаво и дава възможност на всеки да говори. А ние като управляващи и правителство сме готови да ги чуем“.

 

По късно в словото си на тържествения митинг-заря в Карлово, посветен на 183 години от рождението на Васил Левски Караянчева каза:

Не от месии се нуждаем днес, а от водачи – разсъдливи, безстрашни, уважителни, готови от себе си да се отрекат за общото благо. А такива има само в ГЕРБ.

 

Председателят на парламента прие почетния караул на площад „Васил Левски“ и поднесе цветя на паметника на Апостола на свободата.

Васил Левски осъзна, че не самозатваряне, а приобщаване е потребно на народа ни, подчерта тя. Председателят на парламента припомни заветите на Апостола – че в Българско не трябва да има цар, а народно управление и, че у нас всички трябва да живеят под едни чисти и святи закони, както от Бога е дадено.

Днес, вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, заяви Цвета Караянчева.

Тя подчерта, че така, както учим децата си на признателност, трябва да учим себе си на разкаяние и смирение. За да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другиму – свобода пълна, свобода лична, свобода народна, добави председателят на Народното събрание.

Хубави думи донякъде, явно вече й ги пишат.

ГЕРБ обаче се опита да си присвои и Левски.

Но прави точно обратното на заветите му.

 

Tagged

1 thought on “Караянчева: Готови сме на диалог с част от протестиращите! Не е хубаво да обграждат парламента и да ни пречат да работим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *