Караянчева: Нямам доверие на машините! Всички видни гербаджии гласуваха с хартиени бюлетини. Дали не знаеха предварително, че ще се развалят?

България отблизо
Нямам доверие на машините. Какво би се случило, както в стара на изборния ден 10 машини не заработиха в цялата страна?! Тези хора нямаше да могат да упражняват правото си на глас, ако не беше разписано да има и хартиено гласуване.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, след като упражни правото си на вот с хартиена бюлетина в Кърджали.

 

„Бях един от вносителите на промените в ИК за това хората да могат да гласуват и на хартия. В 10 секции машините не са сработели, какво щеше да се случи, ако нямаше хартиена бюлетина“, попита тя.

 

Иначе Караянчева гласувала за стабилност и прозрачност в управлението на страната.

 

„Гласувах за това да продължим да надграждаме всичко онова, което сме постигнали. Гласувах за по-високи доходи.“

 

По думите ѝ изборният ден в Кърджали е напрегнат, тъй като кметове и активисти на ДПС присъстват в изборните секции и оказват непрекъснат натиск върху избирателите.

 

„Подала съм сигнал на 112, че един от нашите кандидати за депутати беше заплашвана от кмета и активист на ДПС, че след като ГЕРБ загуби изборите, ще бъде вкарана заедно с мъжа ѝ в лудница“, съобщи Караянчева и добави, че е подала няколко жалби.

Междувременно и Борисов, и останалите кандидати на ГЕРБ демонстративно гласуваха с хартиени бюлетини. Да покажат на опозицията, че не желаят вотът да е електронен.

Дали е съвпадение фактът, че машините от обяд започнаха една по една да се развалят?

Нали от ЦИК ни увериха, че са минали през три експертизи?

И ще стане ли машинният вот причина да се оспорят резултатите, а гласувалите с тях ще бъдат прецакани?

Предстои да видим.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *