Караянчева стана католичка от арменски произход! И за това е виновен президентът!

България отблизо
Като абсолютно неаргументирана определи избраната от президента дата 4 април за провеждането на редовните парламентарни избори председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Коментарът на Караянчева идва само няколко дни, след като държавният глава обяви решението си за датата, на която ще се проведат изборите за новия състав на Народното събрание. Указът бе издаден след проведените преди това консултации относно организацията на процеса. На срещи с президента отидоха здравните власти, представители на ЦИК и общините в България, организации на българите в чужбина, както и партиите във и извън парламента.

Първоначално обявеното намерение на държавния глава бе изборите да се насрочат за най-ранната възможна дата – 28 март. Вместо на нея обаче, вотът ще се състои седмица по-късно. След решението на президента и от партия ГЕРБ излязоха с остро изявление по време на брифинг в тяхната централа в столицата. Според формацията президентът не се е съобразил с редица международни актове и съвпадението на датата с католическия и арменския Великден ще затрудни гласуването на българите в чужбина.

“Всъщност абсолютно без всякакви аргументи беше обявена тази дата. Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност, при положение, че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват”, обяви Караянчева по време на своя визита в Карлово по случай честването на 143-тата годишнина от избора на Първия градски съвет там.

По думите на председателя на НС президента внушава че резултатът и изборите ще са манипулирани, още преди тяхното провеждане. Това заяви Караянчева и по време на срещите на “Дондуков”. Председателят на НС обяви това като “тежък удар върху демокрацията”.

Редакционен коментар:

Драга ни, Караянчева!

Откога се загрижихте за католиците, които се броят на пръсти в България? Или тайно сменихте вярата си?

Коя дата ви се вижда подходяща?

11 април е на часове от Деня на авиацията космонавтиката и ще излезе, че президентът го е избрал по лични и служебни подбуди!

18 април е средата на Великия пост.

25 април е Цветница!

2 май е Великден!

9 май да казваме ли каква дата е? 🙂

Следващата е на абитуриентските празници.

Тогава кога да са тези избори?

Или да ги отложим за догодина?

Президентът ли нарушава демокрацията, или вие си играете на псевдодемокрация?

Станислава СЛАВОВА Istinata.net

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *