Караянчева хвърля оставка? Или пак ще мине през скандала по пекински?

България отблизо

В края на май 16% от пълнолетните българи заявяват доверие в Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, а 66% заявяват недоверие. 13% се колебаят, а 5% все още не са запознати с нея.

Доверието в председателя на Народното събрание се измерва на всеки два месеца, респ. последните данни са от края на май и няма как да отразят евентуално влияние на спрягането на името на Караянчева по повод записи.

Доверие към Румен Радев в началото на юни пък декларират 50%. 31% са на противоположна позиция, 17% се колебаят, а малцина не могат да се сетят за президента. 30% заявяват доверие на Бойко Борисов, 57% – недоверие. 12% се колебаят, а само 1% не се сещат за Борисов.

Това са сухите данни на агенция „Галъп“.

На фона на всички цифри не можем да не попитаме как така си вторият човек в държавата, след президента и  имаш народно доверие под 30 процента? А цели пет процента от интелигентните хора да не са чували, че съществуваш? Нормално ли е да останеш на този пост, след като не те одобравят?

Още тук трябва да ти светне червената лампа и да се запиташ къде бъркаш и ставаш ли изобщо за този пост.

Но в ГЕРБ лампи няма. Ни червени, ни сини.

На всичкото отгоре това проучване е направено по времето, когато не беше излязъл Оня запис с Ония думи на Борисов за Караянчева, от които и ушите на хамалин ще се изчервят.

Интересно какъв ще й е сега рейтингът. Защото вместо да отговори достойно и да се защити, тя заяви, че  това не бил удар по нея, а по ГЕРБ.

Странна работа Борисов сам да си удря партията. Просто се гаври с жената и му прави кеф.

Така че при този рейтинг, Караянчева не смята ли да напусне поста си достойно, щом хората не е харесват?

Същият въпрос можем да зададем и на Борисов!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *