Катя Илиева: Разкрийте имената на хората, които се крият зад Пеевски! Те са истинското задкулисие!

България отблизо

За Пеевски нещата не са въобще нови, за тях е писано много. По-важно е да се разкрият имената на магистрати и висши управници, които се крият зад Пеевски, защото те са истинското задкулисие.

Такъв призив отправи Катя Илиева, отговорен редактор на Фрог нюз в предаването ”Честно казано” на Люба Кулезич.

В крайна сметка, още през 2010 г. излезе информация, че са се добрали до швейцарски сметки на хора от политическия елит, магистрати и т.н. Но всичко е потънало. Бойко Рашков също каза за подобни сметки, но обществото не знае, а прокуратурата ги държи в тайна. Докато хора се държат на къса верижка, не смятам, че тази мега мафиотска структура ще се събори, каза още тя.

Колегите журналисти, които чакаха пред ДАНС се оплакаха, че днес Пеевски ги пренебрегнал. Той обаче каза нещо много важно, и то е, че има много какво да каже и тепърва ще разговаря с медиите. Много хора няма да могат да спят след тези негови думи, смята Катя Илиева.

Доколко той има доверие на институциите е важният въпрос. И как те ще се държат в тази ситуация. Досега държавата я нямаше. Тя абдикира от отговорността да прави разследвания. Ние сме писали за обществени поръчки, обвързаности и т.н. И е важно как ще реагират институциите сега.

На моето място би трябвало да седи човек от финансовото разузнаване, например и той да разкрива какви са механизмите за разкриване на незаконни сделки. А ДАНС дори не проявиха желание да информират за какво става дума. Това не е държавна тайна.

Съмнявам се, че Гешев взима решения на базата на собствения анализ. Но обрат има. И от поведението на прокуратурата зависи дали ще продължаваме да изглеждаме като задния двор на Европа или ще заприличаме на нормалните страни, продължи разсъжденията си Илиева.

 

Изборите са важни, защото зависи какво законодателство ще бъде прието и какви хора ще го прилагат. В КПКОНПИ Цацаров е подменил половината състава с негови хора. Знаете, че в България корупцията е легална, узаконена. Това трябва да се промени.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *