Кацаров даде Борисов на прокуратурата! Ето какво ще разследват!

България отблизо

Здравният министър Стойчо Кацаров сезира Софийската градска прокуратура заради изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.

В сигнала Кацаров цитира думите на Борисов „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – „Прайзер“ до 30 септември им е срокът на годност“, съобщиха от МЗ.

„Изявлението е категорично фалшива новина“, категоричен е здравният министър.

Според Кацаров разпространението на фалшива новина, което вероятно е част от предизборната кампания на Борисов, е обществено опасно деяние предвид факта, че той е бил премиер, а сега е лидер на партия, което означава, че изказването му може да повлияе на решението на много хора.

„Фалшивата новина, че се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност може да предизвика тревога у населението и да накара много хора да се откажат от ваксинация, което ще засегне по неблагоприятен начин здравето и да коства живота на неопределен брой наши сънародници“, пише Кацаров в сигнала.

Според него деяние е с висока степен на обществена опасност и представлява и заплаха и за националната сигурност на страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *