КЕВР обясни за цената на газа, очаква увеличение с …

България отблизо
КЕВР решава каква да бъде цената на газа през август, като се очаква увеличението да е до 60%. Ако то бъде прието, то тогава прогнозата чак за октомври можело да означава поевтиняване на газа с 6 на сто. Но…увеличението е сигурно, докато мижавото поевтиняване е в сферата на предположенията.

„Булгаргаз“ започна да прави прогнози, след като във вторник председателят на Енергийния регулатор ги заплаши със санкции. На заседанието на правителството вчера беше решено „Булгаргаз“ да бъде подпомогнат с 800 млн. лв. заем.

 

Служебният министър на енергетиката Росен Христов заяви, че не се изключва нито една възможност за доставка на газ, включително и от „Газпром“, като последен вариант.

И пак едно „но“. Ако някои партии продължават да правят протести напук на служебното правителство и интересите на България, нищо чудно да изпуснем последния влак и да не успеем да се договорим с Газпром. Защото антируското говорене се засилва, а това изобщо не е в интерес на нормалните търговски взаимоотношения с Русия, каквито трябва да са те, за да постигнем не само нови доставки, но и приемлива цена на руския газ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *