Киев призна, че губи в Бахмут, Авдеевка е обкръжена от три страни

Свят

Руските сили продължават да превземат последните райони на град Бахмут и имат успех, а въоръжените сили на Украйна са в тежко положение.

„В Бахмутско направление продължават щурмовите действия на град Бахмут като имат успех. ВСУ още удържат някои райони на града, но положението е критично“, се казва в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, информира „УНИАН“.

Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски е поискал от президента Володимир Зеленски да разреши изпращането на новополучените западни танкове в Бахмут за подсилване на отбраната му, която понастоящем е в много затруднено положение, съобщава украинският Telegram канал „Резидент“, като се позовава на своя запознат източник в Офиса на президента на Украйна.

Въоръжените сили на Украйна продължават да губят по 3-4 квартала на ден, а противникът методично изтласква украинските войски.

Командирът на сухопътните войски генерал Сирски смята, че единственият начин да запази Бахмут е да организира концентрирана атака в Красное, което ще му позволи да деблокира пътя и да премахне оперативното обкръжение от града.

Руските военни са постигнали „частичен успех“ в района на Бахмут. Това съобщават в последната си сводка за военните действия от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предава РБК-Украйна.

Отбелязва се, че в течение на денонощието руските части са водили настъпателни действия в района на Орехово – Васильевка в Донецка област.

Руските сили са обстреляли Минковка, Орехово – Васильевка, Бахмут, Часов Яр и Торецк в Донецка област.

Освен това, според данни от открити източници, през последните един-два дни руските сили са напреднали и от двете страни на Авдеевка, град в близост до Донецк.

„Руските сили вероятно са напреднали северно от Водяное (на 8 км югозападно от Авдеевка) и във Веселое (на 7 км североизточно от Авдеевка)“, пише ISW. Село Веселое всъщност се намира на север от Авдеевка, само на един километър от най-близките му покрайнини. Авдеевка, която руснаците щурмуват още от първия ден на войната, сега е обградена от три страни, но не е обсадена.

В ISW не са открили надеждна информация за промени във фронтовата линия в други райони през последните ден-два, а само съобщения за атаки и контраатаки в района на Купянск, между Кременная и Лиман и на други места.

Въоръжените сили на Руската федерация са унищожили много украинска военна техника и жива сила в Донецко направление за денонощие.

Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран то световните издания.

Конашенков допълва, че ВСУ са загубили два танка, четири бойни машини на пехотата, един бронетранспортьор, девет бойни бронирани машини, четири автомобила и две гаубици „Мста-Б“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *