Киев се жалва от руските хитрости, а ВСУ спря всякакви действия в Запорожие

Свят

Руският Черноморски флот в момента не блокира търговските кораби, а прибягва до хитрости. Това каза в ефира на Радио Свобода говорителят на ВМС на Украйна Дмитрий Плетенчук.

Плетенчук обясни, че руснаците, използвайки международното право, блокират определена морска зона във вътрешната икономическа зона и обявяват например учения със стрелба.

„Това е разрешено. И съответно те имат правно основание да контролират тази зона. Те винаги правят упражнения по търговските пътища, за да усложнят навигацията по този начин. И да спрат износа на украинско зърно, без да стрелят по търговски кораби.

По време на продължаващите битки на Запорожкия фронт украинската армия понася тежки загуби и прави тактическа пауза, пишат чужди издания.

Бои на Запорожском фронте: враг несёт тяжёлые потери и берёт тактическую паузу | Русская весна

Доклад на изпълняващия длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки.

„През изминалото денонощие, след понесени загуби в района на селата Работино и Вербовое, противникът взе тактическа пауза и не предприема активни действия. Което означава, че загубите на ВСУ са такива, че не им позволяват да продължат активни военни действия.

Нашата стратегия, обаче, не ни дават да се отпуснем, нанасяме артилерийски удари, за да попречим на противника да се окопае и да компенсира загубите си.

Бои на Запорожском фронте: враг несёт тяжёлые потери и берёт тактическую паузу | Русская весна

Днес около 5 часа сутринта е разкрит опит на противника за ротация на своите части, както и разузнавателни движения в района на Вербовой. Врагът беше унищожен.

Група безпилотни летателни апарати/БПЛА/ от батальона на Судоплатов установи концентрация на вражеска пехота в района на Пятихатки, с прецизни изчисления противникът и неговият склад с боеприпаси бяха унищожени“, каза ръководителят на региона.

 

„В общински район Скадовски руската система за противовъздушна отбрана свали два дрона в непосредствена близост до избирателни секции. Щом свали и останалите, няма да има жертви“, каза пред репортери Марина Захарова, председател на регионалната избирателна комисия.

Днес е единен ден за гласуване в Русия. В повечето региони изборите ще продължат три дни: 8-10 септември.

В 21 съставни образувания на Руската федерация жителите избират висши длъжностни лица (кметове и губернатори). В ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област се провеждат парламентарни избори. Провеждат се и допълнителни избори на депутати от Държавната дума за четири вакантни места (в едномандатни избирателни райони).

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *