Мощна група бойни кораби на руския флот патрулира в Черно море

Свят

Сега във водите на Черно море е дислоцирана най-голямата група бойни кораби на руския флот. И никой не смее да припари в акваторията.

 

Според западни медии в момента във водите на Черно море се намират най-малко 15 военни кораба. Техният тип не се посочва, но изключително високата активност на руския флот явно плаши Запада, тъй като потенциално става дума за възможността за нанасяне на масиран удар по обекти на въоръжените сили на Украйна, особено на фона на нови опити за атака на Крим и Новоросийск, за които чужди агенции съобщиха по-рано.

В същото време има предположения, че някои от руските военни кораби могат да бъдат използвани за патрулиране в западната част на Черно море с цел проверка на чужди кораби, които пренебрегват позицията на Русия и продължават да навлизат в териториалните води на Украйна, включително от военни бази, въпреки че след скорошната атака на дунавските пристанища, корабите не можаха да влязат в тях за разтоварване.

Трябва да се отбележи, че към момента няма официални коментари по този въпрос, но се вижда, че Русия няма да допусне НАТО да превърне Черно море в свое езеро..

Превод: БЛИЦ

Tagged

4 thoughts on “Мощна група бойни кораби на руския флот патрулира в Черно море

  1. Абе тия рашъни как попадат толкова кораби там тия турци ли ги пускат през Босфора

    1. Я, погледнете малко по-детайлно на корабите като акцентирате внимание върху знамената им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *