Киев се оплаква, че руските войски пробиват и Донбас! Ето какво се случва!

Свят

Руските войски се готвят да подновят настъплението си по посока на Славянск, а в посока Донецк пробиват отбраната, за да достигнат административните граници на Луганска област.

Врагът нанася въздушни удари в районите на Врубовка и Бахмут, гласи сводката на украинските въоръжени сили от тази сутрин.

Продължава обстрелът на селища и инфраструктура в областите Суми и Чернигов.

В Белгородска област са разположени пускови установки на тактическата оперативна ракетна система „Искандер-М“. В района на Волин и Полша частите на Въоръжените сили на Република Беларус са засилили разузнаването, а заплахата от ракетни и въздушни удари по обекти в Украйна от територията на Беларус остава.

Институтът за изследване на войната, базиран във Вашингтон, потвърждава също в ежедневния си анализ, че руските сили провеждат операции с цел да прекъснат комуникацията между украинските части, които се намират в района Северодонецк и Лисичанск.

Изглежда, че руските сили укрепват групировката си край Харков, за да предотвратят по-нататъшното напредване на украинските войски към границата.

Експертите предполагат, че Русия събира силите си в някои райони на Запорожка и Херсонска област, за да започне по-нататъшни настъпателни операции в южна посока, тъй като усилията по други направления на настъпление, включително Изюм, остават до голяма степен в застой.

ISW коментира кратко и ситуацията в Мариупол, където според анализаторите контролът върху информационното пространство вероятно ще се засили още повече през следващите седмици. Руските сили ще пренасочат вниманието си от завършването на превземането на стоманодобивния завод „Азовстал“ към укрепването на окупационния контрол над града.

С една дума, дори генералният щаб на украинските въоръжени сили, или по-скоро на нейните остатъци, признава, че руската армия напредва неумолимо по всички фронтове. И нищо не може да я спре.

Което означава, че скоро всичко ще е приключило.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *