Киев се хвали, че ударил руската база в Крим с „тайно“ оръжие! Ето отговорът на Русия!

Свят

Високопоставен украински военен служител е заявил пред The New York Times, че експлозиите в руската военновъздушна база в Крим са били атака на украинските сили, при която е използвано оборудване украинско производство.

„Това беше военновъздушна база, от която редовно излитаха самолети, за да нанасят удари по нашите войски в южната част на фронта“, заявява служителят, пожелал да остане анонимен.

 

Той не разкрива вида на оръжието, използвано при нападението, като казва само, че „е използвано устройство, произведено в Украйна“.

А докато Киев се хвали ето как отговаря Русия.

Склад на украинските сили със снаряди за системите HIMARS и M777 е унищожен от руско оръжие с морско базиране и далечен обсег на действие. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, информират световните издания.

Уточнява се, че складът се е намирал близо до град Уман в Черкаска област. Украинската армия е складирала там снаряди за HIMARS и боеприпаси за гаубици M777.

„Ударен е голям склад за боеприпаси близо до град Уман, Черкаска област. Унищожени са повече от триста реактивни снаряда за системите за залпов огън HIMARS, както и голямо количество боеприпаси за американските гаубици M777“, съобщава Игор Конашенков.

САЩ ще предоставят на Украйна нови оръжия с голям обсег на действие, съобщава „УНИАН“. Не се знае обаче колко от тях ще стигнат до фронтовата линия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *