Кирил Добрев ГНЕВНО: „За бивши председатели или хубаво, или нищо“!

България отблизо

Не е добра атаката на двамата бивши председатели Станишев и Миков срещу БСП. Атаката по Елена Йончева и Корнелия Нинова ще им изиграе много лоша шега.

Това, което сега правят Станишев и Миков, не им прави чест, защото хората в администрацията на партията са същите. Нито един човек не сме сменили.

Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев след провелия се в неделя избор за водач на евролистата, коментирайки обвиненията, че 20 души, които са на договор с БСП, са гласували за Йончева.

„Тези 20 човека са същите, които назначи Станишев и останаха да работят при Миков, и при Нинова. Ние сме сменяли нито един от тях”, категоричен бе той. „Това, което говорят Тома Биков, Цветан Цветанов и двама бивши председатели на БСП, не им прави чест. Всички аргументи, които използват срещу Елена… Елена е стратегът за ГЕРБ, Елена е техният кошмар. Тя се ползва с по-голямо доверие от Станишев”, каза още Добрев пред Нова телевизия.

На въпрос защо слага Станишев и Миков от страната на ГЕРБ, Добрев отсече: „За бивши председатели или хубаво, или нищо!”.   „Не мога да видя никакво разединение на партията. Да приемем хипотетично, че Сергей Станишев и Елена Йончева са получили много номинации. Това показва, че вътрешните ядра подкрепят с еднаква сила и двамата. Ние търсим разширяване на подкрепата. В този смисъл взехме едно много прагматично решение, избирайки Елена Йончева”, коментира Добрев.

„Спорът не е за Сергей или Елена, а за това ще успеем ли да вкараме регламент”, посочи той. По думите му БСП няма разнобой с ПЕС. „Ние с ПЕС общуваме като партии от едно семейство. Това обаче не означава, че няма да защитаваме нашите вътрешни интереси”, коментира още Добрев./ blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *