Кирил Добрев изненадващо: Готов съм да стана премиер!

България отблизо

 

„Готов съм да бъда лидер на партията. Готов съм да бъда не просто лидер на опозицията, готов съм да поведа и сбера всички онези, които искат по-добра България.

Не просто да свалим ГЕРБ, а една по-добра България, да успеем заедно. Готов съм да управлявам с ума и таланта на цялата нация“, тази изненадваща заявка направи в сутрешния блок но БТВ Кирил Добрев, зам.-председател на БСП.

 

 

За първи път политик, който дори не е станал лидер на политическа сила, се вижда като бъдещ премиер. Вероятно Добрев иска да надскочи баща си – Николай Добрев, който не успя да стане премиер – върна мандата на 4 февруари 1997 година.

 

Кирил Добрев заяви и, че „имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. „Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединянам и консолидирам партията, пога да използвам потенцила и да спеелим следващите избори„. смята той.

 

Кирил Добрев вече е в открита публична война с лидера на БСП за председателския пост.

 

Нинова не познава толкова добре партията и не положила усилие да я разбере, смята Добрев. По думите му, на партията е необоходима силен човек, който да познава всяка част от структурата.

На въпроса дали има битка за власт в БСП, Добрев отговори:
„Имаме битка не към целта, а за начина на постигането й. Моята цел е да успокоя партията.“

 

Добрев коментира скандалите в държавата, записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, снимките от спалнята му и последвалата пресконференция на министър-председателя с народна поговорка, като каза: „Отстрани изглежда, че премиерът е изпуснал козите.“

 

„Борисов е в изключително деликатна ситуация. В началото хората му прощаваха дребните пропуски, но днес ситуацията е различна. Недоволството към това управление нараства с всеки изминал ден, а псуването към ГЕРБ е най-голямо от 10 години насам“, каза още Добрев. И добави, че му е „тъжно за премиера“.

 

Безпрецедентни записи, снимки, пачки с пари, златни кюлчета – имам чувството, че сме в Сицилия през 70-те, изтъкна той.

Страхът от служебен кабинет го спасява. Оставката на премиера Бойко Борисов е неизбежна и нещо, което може да спаси имиджа на страната и на нашата конкурентна партия – ГЕРБ, отбеляза Добрев.

Трябва да успокоим обстановката, тъй като недоволството нараства към всеки изминал ден. Напрежението в хората е огромно, предупреди той.

Tagged

1 thought on “Кирил Добрев изненадващо: Готов съм да стана премиер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *