Васил Божков към Горанов: Всичко, което съм плащал е узаконено лично от вас!

България отблизо

Хазартният бос с 18 обвинения Васил Божков пусна нова порция доказателства срещу финансовия министър Владислав Горанов.

С публикация във Фейсбук избягалият от българското правосъдие бизнесмен на практика отговаря на вчерашното заявление на финансист №1, че към хазарта на Божков е прилаган двоен стандарт.

„Владислав Иванов Горанов не само не зачита, но и дори и не чете законите, които е гласувал, подписал и е длъжен да прилага. И ако глупостта и „услужливата памет“ са извинение, злоупотребата с власт и лъжите на член на управляващата #хунта са престъпление. Рано или късно се носи отговорност. А има и много въпроси, от чиито отговори не можеш да бягаш.
Ето моите:
1. Ако „в нито един момент законът не е допускал подобно прилагане“, то тогава защо одобрената лично от него декларация за дължими такси предлага две графи за облагане – с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисионни?
2. Ако „20% върху комисионната“ е само за покер турнирите – защо в същата одобрена от него декларация, опцията за „покер турнир“ изобщо не съществува?
3. Пред кого отговаря ДКХ и кой е отговорен за ежемесечно одобряваните декларации?
4. Всеки месец ДКХ одобрява подадените декларации за дължими такси и всяка година Владислав Горанов прави одит на комисията – как би могло да е „незаконно“ ежемесечно одобрявано таксуване?

Знам отговорите на тези въпроси. Ето ви и доказателствата за тях:
#БъдетеСмели“, написа Васил Божков в социалната мрежа.

След публикацията Васил Божков прилага факсимилета от закона и от декларациите.
С тези въпроси бизнесменът с 18 обвинения явно оправдава неплащането от неговите фирми на такси за 700 млн. лв. с лихвите, които прокуратурата му търси./Източник epicenter.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *