Кирил Домусчиев извърши шокиращо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Вижте подробности за ПОДСЪДНОТО деяние! Вижте ТУК!

България отблизо

Преди няколко дни, съвсем неангажиращо и като че ли случайно, в българското медийно пространство се промъкна информация, че „предприемачът“ Кирил Домусчиев е купил авторитетната американска компания „Агрилабс“.

Това е вече шестият завод, който Домусчиев открива в САЩ. Освен заводите в САЩ, „бизнесменът“ Домусчиев, открил няколко предприятия и в Италия. Но забележете, всичко това „предприемачът“ прави с български пари.

Мислехме, че няма по-голямо престъпление от това да ограбиш активи на страната си и да ги ползваш като своя собственост. И то в момент, когато тя изживява най-страшната криза в своята 1300 годишна история.

Оказа се, че има.

И то е още по-зловещо, на фона на растящата в геометрична прогресия бедност и мизерия в родината ни. Това по-голямо престъпление е хем да ограбиш страната си, хем да изнесеш, придобитите на гърба на българския народ милиарди евро, в чужбина.

За какво става въпрос?  

По време на разбойническата приватизация, наричащият себе си „председател“ на „Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България“ Кирил Домусчиев, купи за жълти стотинки доста български предприятия. Между жертвите са „Плевенско пиво“, няколко фабрики за мебели и дървообработване, ловешкия завод за велосипеди „Балкан“, две фармацевтични фирми „Хювефарма“ и ,„Биовет“, пазарът в Илиянци, „Балканкар Средец“ и други. Сега фабриките едва кретат и някои са вече закрити, но техният собственик Домусчиев е пълен с пари. Тези пари са ограбен от него български национален капитал.

И този български национален капитал, вместо да остане в България и да служи на нейния народ, излетя в чужбина.

За да онагледя престъпните действия на Домусчиев, ще спомена само, че когато миналата година Доналд Тръмп влезе в Белия дом, той направи всичко възможно, за да върне в САЩ американските заводи от Китай и други страни на света. Защото иска американският национален капитал да работи за САЩ. А не за чужди държави.

ПРИВАТИЗАЦИЯТА ОГРАБИ НАРОДНОТО БОГАТСТВО

Нашенецът Кирил Домусчиев прави точно обратното. Съвсем неочаквано и неясно как, от продавач на сергия, той става милиардер. Но вместо да вложи присвоените от народа и държавата пари, в България, той прави точно обратното. Открива заводи в САЩ и Италия.

Българските защитници на Запада веднага ще кажат, че той е направил това, защото в чужбина данъците са по-малки. И печалбата е повече. Но такова твърдение ще бъде лъжа. О край до край. Данъците в България за бизнеса са едни от най-ниските в света. А за „бизнесмен“ като Домусчиев, който може да си позволи да плаща заплати на американските и италиански работници, които са много по-големи от тези в България, не би трябвало да има никакъв проблем да открие заводи не в чужбина, а в България.

Ама нямало работна ръка в България. Ами ако този набеден предприемач, обяви, че ще плаща в заводите в България, толкова, колкото ще плаща и на работниците и инженерите в САЩ и Италия, то тогава много бързо български специалисти, които сега мият чинии в чужбина, с радост ще се върнат в България. А и тук, в нашата страна ще се намерят предостатъчно квалифицирани кадри, които сега мизерстват и се чудят как да свържат двата края. И произведеното в България ще е в пъти по-евтино от произведеното в чужбина. И ще е по-конкурентно способно на международния пазар.

Но кой знае защо, „предприемачът“ Киро Джапанката, както го наричат хората, изобщо не помисля да направи такова нещо.

Защо не иска да го направи? Защото му липсва патриотизъм? Или защото нямало специалисти в нашата страна? Нееее, не е за това.

Истината е, че българската буржоазия, също като българските политици, винаги е била продажна. И компрадорска. И винаги е изнасяла националния капитал в чужбина. Защото там може много лесно да увеличи личното си богатство. Да живее в чужбина и да тъне в лукс. Докато сънародниците му умират от глад и мизерия.

И този човек нарича себе си председател на работодателите в България. Истината е, че той не е български работодател. Той е американски, италиански и какъвто друг се сетите работодател.

И то американски работодател с откраднати от българския народ пари. После някои днешни думбази се жалват, че Народният съд през 1945 година бил осъдил подобни „работодатели“ на смърт.

Ами малко им е било. Защото да ограбиш родината си, да я продадеш навън и да обречеш народа си на глад и мизерия, е престъпление, за което няма давност.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Кирил Домусчиев извърши шокиращо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Вижте подробности за ПОДСЪДНОТО деяние! Вижте ТУК!

  1. ДО 09.09.1944. – ТЕЖКИЯТ БЪЛГАРСКИ КАПИТАЛ НЕ СИ ПРАВЕШЕ ИЛЮЗИИ – И ДЕЙСТВАШЕ В ГРАНИЦИТЕ НА ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ. НО ДЕЙСТВАШЕ!?! ЗАЩО!?! ЗАЩОТО БЕ ПОД НАДЗОР НА СЮЗЕРЕН!?!

  2. Злонамерен и лъжлив материал. Голяма част от инвестициите на Домусчиев в чужбина се финансират от престижни международни банкови институции. Питам се защо авторът пропуска факта, че съвсем наскоро Домусчиев привлече 100 млн.евро външна инвестиция по плана Юнкер за нови два завода в България?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *