За страх на Запада: Владимир Путин извади черното куфарче с червеното копче! И каза какво трябва САЩ да направят незабавно!

Свят

На 19 февруари руското министерство на отбраната ще проведе учение на силите за стратегическо възпиране, по време на което ще бъдат изстреляни балистични и крилати ракети, пише „Телеграф„.

Учението, съобщават международни медии, позовавайки се на Министерството на отбраната, ще се проведе „под ръководството на Върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили В. В. Путин.“ Министерството на отбраната подчертава, че учението е планирано.

Но е предупреждение към всеки агресор.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков обясни пред репортери, че по време на учението Путин ще бъде в ситуационната зала на руското министерство на отбраната. Възможно е, каза Песков, Александър Лукашенко, който е на посещение в Москва, също да наблюдава учението заедно с руския президент.

„Такива дори тренировъчни изстрелвания са невъзможни без държавния глава. Знаете за прочутото „черно куфарче“, „червеното копче“ и други подобни“, цитира Интерфакс думите на Песков.

Ученията с изстрелване на балистични и крилати ракети ще се проведат едновременно с мащабните маневри, които руското министерство на отбраната провежда от няколко седмици в различни части на страната и в които участват почти всички военни окръзи и флотове. Продължава и руско-беларуското учение „Съюзна решимост 2022“.

Според Владимир Путин, каквото и да прави Русия, го прави в границите на своята страна. Нека САЩ също да се приберат незабавно в границите на своята страна и тогава ще бъде възможно да се водят преговори за новата архитектура на световната сигурност.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *