Кирил Петков обяви голяма изненада в състава на правителството!

България отблизо

Млад човек става министър на културата. Става въпрос за едно име, което ще е изненада. Казва се Атанас Атанасов. Говоря за млад човек, който има визия за културата в България и много ме впечатли.

 

Това обяви Кирил Петков, след като получи мандата за съставяне на кабинет от президента Румен Радев и го върна изпълнен.

„Атанас Атанасов е един млад човек, който много ме впечатли, защото сам беше възстановил едно читалище в Пловдив. Ще дадем нов тласък на българската култура. Искаме България да стане една от културните дестинации на Европа. Ще дадем нов тласък на българската култура и се надявам, че всички от сферата ще го подкрепят“, убеден е Петков.

„Няма да има нито един лев, изхарчен по грешен начин. Ако някой си позволи подобно нещо, ще се постараем да го заловим. Ще търсим отговорност за всяка стъпка встрани“, заяви още Кирил Петков.

„Няма да губим нито минута. Знаем, че проблемите са много остри и са във всички сфери. Едно от най-важните неща сега е да овладеем цената на тока. Втората стъпка е овладяване на COVID кризата с дългосрочна перспектива. Не може всеки щам да предизвиква нова вълна и ние да затваряме икономиката. Ще информираме българските граждани за важността от ваксинацията“, заяви Петков.

„Теодора Генчовска е номинацията за външен министър“, каза още номинираният за премиер Кирил Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *