Президентът Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“! Вижте всички подробности!

България отблизо

Президентът на Република България Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на първата политическата сила “Продължаваме Промяната” – победител в третите парламентарни избори за тази година (14 ноември).

Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров прочете решението на парламентарната група, с което номинират Кирил Петков за премиер.

Мандатът беше приет от предложения от ПП за министър-председател и съпредседател на партията Кирил Петков.

Той върна веднага на президента папка с имената на министрите. 

„За мен е чест да поема тази папка от Вас. Вие започнахте промяната на площада преди месеци, а сега е време заедно да довършим работата. Идвайки насам, една гражданка ми каза: „Вие ни накарахте да повярваме отново.“ Време е след 30 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него“, каза Петков.

Върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния модел на управление, да се справите с корупцията и беззаконието, законността е най-голямата битка, каза Радев на Кирил Петков.

Като министър вие се убедихме колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. В тези усилия Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората. Вярвам, че осъзнаване, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България. Защото законността е най-важната битка, от която зависят всички останали“, посочи още президентът.

Време е след 30 г. българският народ да почувства, че управниците се грижат за него, каза Петков. Няма да губим никакво време, увери той държавния глава и му връчи веднага имената в състава на новия кабинет.

От 13 часа днес в сградата на Народното събрание Петков ще представи официално новия Министерски съвет.

Очаквайте подробности!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *