Кирил Петков разкри заговор срещу себе си. Ето кой искал тайно да го свали!

България отблизо

Днес се събрахме с петролната и газова асоциация и производителите. Оказа се, че не само количества има, има големи количества. Всички са заредени. Единствената причина, по която се е получила паниката в сряда е, че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, че са изпратени от политическа или хибридна атака, от това, която виждаме е, че са се свързали с младежката организация на ГЕРБ“. Това заяви на извънреден брифинг министър-председателят Кирил Петков след среща с членовете на Българската петролна и газова асоциация.

В брифинга участват и заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов.

„Оттук нататък, това, което се разбрахме, че усетим ли подобна атака, ние ще имаме координиран отговор, комуникация към населението да не се поддаваме на подобни лъжи и манипулация. Следете какво казва правителството и не се поддавайте на такава манипулация“, призова Петков.

Няма никаква причина за паника, освен грубите манипулации за политически дивиденти.

Снимки са се разпространили с платени постове, което е накарало да се увеличи търсенето с пъти. Радвам се да кажа, че тази паника бе овладяна. Цените бяха в нормалните си размери. Да, по-високи, но в световните си размери,

„Министерски съвет ще стане директна точка за контакт с Европейската прокуратура. Сигнали ще се изпращат директно от МС без посредник“, каза още Петков.

Министърът на енергетиката също взе думата. „Добрата новина от създалата се ситуация е, че стрес тестът беше преодолян и пазарът устоя на този натиск. България е 6,5 млн. като консумация, и цените и на веригите са пряко зависими от международни пазари. Цените се повишиха с няколко десетки процента заради цената на петрола. Колкото и да искаме да сме остров на запазване на цените, това е невъзможно“, заяви Александър Николов.

При подобен опит отново ще бъдете информирани подробно какви са количествата горива, какво се очаква и да бъде разсеяна всяка паника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *