Страшно шоу тресе България! Докога ще бъдем само зрители? /културен политически анализ/

България отблизо

Започна шоуто за имитации „Като две капки вода“, а на политическата сцена спектакълът „Тъмнокосата е Гинка, а пък русата Калинка“.

Ние внимателно изгледахме и двете продукции и открихме невероятни прилики между тях. В „Капките“ всичко е до болка познато. Едни и същи пешки се местят по шахматното поле, като стават ту топове, ту царе, ту падат от дъската. Като наблюдаваме участниците, не можем да не се запитаме няма ли други актьори и певци в тази държава, та винаги гледаме едни и същи. Да вземем за пример Константин. Вместо да си пее по чалготеките, човекът се навря първо в Брадъра да весели зрителите, после го метнаха в „Черешката на тортата“ да готви, а накрая го изправиха неумело гримиран да пее на сцената.

Още по-безумно. Приятелят му Фънки, който също беше с него в Брадъра, седна на съдийската маса да му дава оценки. Поканена бе и другата брадърка Маргарита Хранова, която два месеца седя в Къщата, а сега ще имитира световноизвестни певци, повечето неподходящи за възрастта й. За русата Златка изобщо да не говорим. Плейметката мина по реда си през брадърската школа, после сготви в „Черешката“ и сега квичи фалшиво по сцената, а Маги Халваджиян й ръкопляска и се радва какъв самороден талант е открил. Новото попълнение е Гери-Никол, която показа две неща. Че снимките й минават сериозен фотошоп преди да излязат, защото е трътлеста, с яки бедра и без грим прилича на обикновена ученичка, каквато си беше. А още по-изненадващо, оказа се, че не може и да пее!

Номерата на водещите са изтъркани като самите тях, полички, перуки, жартиери, тъпи смешки, но това поне се трае. Толкова могат продуцентите, толкова правят. Едни и същи песни се въртят в „Колелото на късмета“, едни и същи костюми обличат участниците и така три часа шоу.

Но  това е шоуто, което можеш с едно щракване на дистанционното да изключиш.

Докато другото политическото – това, което върви вече 28 години няма как да го избегнеш, защото и ти си участник.

Имитации?

Колкото щеше!

Имитиране на работа, имитиране на демокрация, имитиране на патриотизъм, имитиране на грижа за човека.

Такава грижа, ама такава, че два милиона българи изчезнаха. Едните не издържаха и се възнесоха, а другите избягаха в чужбина.

Превъплъщения?

Ама те са майстори в това.

Хора с червени книжки до сърцето, се правят на най-големите антикомунисти и демократи.

Политически метреси менят партиите си по-бързо, отколкото тоалетите си.

Безпринципни коалиции от рода на „Орел, рак и щука“ ръководят страната.

Копиране на чуждо сценично поведение?

Ама моля ви се! Защо е нужно да питаме има ли изобщо?

Един се е взел за Наполеон, друг за Винету, трети за за Ботев и Левски, взети заедно, но повече гледа келепира и всъщност е Ганьо Балкански.

Други пък се правят на европейски суперполитици, нищо, че в ЕС им се смеят и ги галят по главата.

Шоуто върви с пълна пара.

Оголяхме, обосяхме, огладняхме, изпосталяхме в очакване на светлото бъдеще.

Или поне на антракта да си поемем въздух.

Но отнийде окото надежда не види!

Сега се разиграва епизод 12765 -ти.

На сцената е Гинка!

Даже официално ни поздрави за 3 март.

А ние се чудим тя пък кого имитира.

Версии много, а зад гърба й наднича Главния продуцент!

Шоуто ще продължи дотогава, докато сме само зрители!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Страшно шоу тресе България! Докога ще бъдем само зрители? /културен политически анализ/

  1. Първо- 4ЕСТИТ ОСМИ март на ВСИ4КИ ЖЕНИ…ЗДРАВЕ, ОБИ4, БЛАГОПОЛУ4ИЯ – НАЗДРАВЕ!!!!!!!!!!! Г-жо Славова, абсолютно съм съгласна с Вашата статия……….ЦИРКЪТ е ГОЛЯМ, нооо……..НА гърба на ЦЯЛАТА Нация……..ПОШЛОСТ от ТВ екраните, Политици- КРАДЛИВИ и ЛЪЖЦИ….ДУ УМОПОМРА4ЕНИЕ иии……..НАРОД-апати4ен, безразли4ен, носещ се по те4ението на БЕЗХАБЕРИЕ, ьез ЖИВИНКА в Душите СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Иии аз се питам ДО- КОГА!!!!!!!!!!!!….с това БЕЗРАЗЛИ4ИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЛАГОДАРЯ ВИ за статията-продължавайте,….ДАНО се пробудиме , дано пове4е хора да 4етат Вашите и статиите на Г-н Македонски-УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!!

  2. Кухи лозунги и скрити сценарии НЕ! Внимавай кого ще ти пъхнат зад гърба като се „пробудиш“.
    САМО ИСТИНСКИ промени, ДОГОВОРЕНИ МЕЖДУ ВСИЧКИ в повсеместни открити събрания! За пряко овластяване на гражданите с най-силни права за пряк контрол във ВСИЧКИ власти, вкл. „четвъртата“.
    НЕ балони, спуснати от затворени ранобудни „щабове“, „кръгли маси“ с пропуск и големи „братя“ от Изток и Запад! НЕ лъже-промени!
    http://www.directdemocracy21c.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *