Кирил Петков разкри кой стои зад вота на недоверие към кабинета!

България отблизо

Премиерът Кирил Петков се обърна към депутатите по време на вота на недоверие и заяви, че четирима стоят зад този вот – бившият премиер Бойко Борисов, депутатът  от ДПС Делян Пеевски, лидерът на ИТН Слави Трифонов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

 

Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски, че строителните милиарди, за които има договорка, няма да дойдат до неговите фирми. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва. Четвъртият SMS утре ще дойде от г-н Слави Трифонов. Не разрешавайте българската политика и накъде тръгва тази държава да зависи от четири SMS на четирима човека, които не са в тази зала“, заяви Петков. 

„Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%. Това за Северна Македония го чухме 1800 пъти, 100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една „тъмна стая“ в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам“, добави министър-председателят.

Припомняме, че Мика Зайкова, която вече не пускат в студията, каза, че правителството не се е отказало от руския газ и петрол, а се е отказало от евтиния руски газ и петрол.

Може ли Кирил Петков да обясни защо?!?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *