Кметът на Царево Георги Лапчев: Морето е изхвърлило тялото на мъж, две жени се издирват

България отблизо

„Един мъж около 50-60 години е бил изхвърлен на брега, продължаваме да издирваме две лица – две жени, всичко останало е спекула“, заяви кметът на Царево Георги Лапчев по БТВ. 

„На дежурния телефон на общината са се обаждали единствено доброволци, бедстващи не са, защото ги преместихме. Правихме организация – всички, които пожелаха помощ, я получиха. Тези, които не искаха да останат в зоните, които са, бяха преместени и настанени на други места за сметка на общината“, обясни той.

По думите му ситуацията „изглежда страшна, но ние ще се погрижим, трябва малко търпение“. „Съболезнования на близките, трагичен инцидент, за огромно съжаление имахме жертви. Всичко ще бъде ремонтирано, но тежко е това, че дадохме жертви. Тежко е положението и в село Кости.““Ще се продължи претърсването на двете издирване лица, екипите работят от снощи, благодаря на всички които се обадиха от цялата страна, благодаря на доброволците“, допълни Лапчев.

„Умишлено сме оставили зони в село Кости без електричество за безопасност на хората. Ще заседава щаб с представител на ЕВН, няма как да даваме ток на места, където ел. таблата са под вода – например в Арапя и Синеморец. Там река Велека продължава да се налива, то е отворено, ще изчакаме водата да се излее в морето и ще почнем да правим оценка на щетите“, обясни още Лапчев.

Относно пътя на Ахтопол – има алтернативни маршрути, за двата язовира – няма опасност за жителите на Лозенец, помпите работят, увери още кметът на Царево.

„Имам доста точна идея за щетите, но не искам да спекулирам, няма да кажа приблизително, ще направим оценки, искаме да сме коректни. Със сигурност ще имаме нужда от средства, за да се справим с щетите. Има доброволци, благодаря на службите, държавата е тук“, каза в заключение Лапчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *