Командир на ВСУ разказа кои територии Украйна може скоро да загуби

Свят

Без помощ от Запада украинските въоръжени сили няма да могат да отблъснат настъплението на руската армия и ще загубят териториите си чак до река Днепър, заяви командирът на батальон от специалните сили на украинската армия Павел Куриленко в интервю за The Daily Telegraph.

Според твърденията му до лятото руските войски ще бъдат готови да атакуват района на кръстовището на Запорожка и Донецка област и да се опитат да напреднат в посока от Харковска към Полтавска област. След това, както счита офицерът, фронтовата линия ще се разшири и дълбочината й ще се увеличи.

„Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно настъпление … Тя (фронтовата линия, бел.ред.) ще застине по река Днепър, а ние ще загубим териториите си чак до тази така наречена черта. Това е т.нар. «преломен момент, изкуствено създаден от нашите западни партньори», — каза той.

Освен това той нарече ужасяваща ситуацията със снабдяването на украинските въоръжени сили със снаряди и боеприпаси, тъй като наличните западни оръжия бързо се изчерпват.

На 2 април министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу на среща с ръководството на въоръжените сили на Русия заяви, че от януари въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 80 хиляди военнослужещи, 14 хиляди единици различни оръжия, включително над 1200 танкове и други бойни бронирани машини. Той също така добави, че украинците след провала на лятното контранастъпление безуспешно се опитват да се закрепят на определени линии, но руската армия продължава да изтласква украинските въоръжени сили на запад.

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *