Командир на разузнавачите сподели какво да се очаква в ключовия Часов Яр

Свят

Разузнавачът Дон Рос сравни ситуацията около Часов Яр с боевете за Артьомовск, защото през Часов Яр преминава пътя за последната линия на украинската отбрана – агломерацията Славянск – Краматорск.

Положението в Часов Яр усложнява настъплението на руските войски, така че в боевете за града вероятно ще бъдат включени част от най-новите руски оръжия и на частите от ВСУ никак няма да им е леко, заяви заместник-командирът на отряда «Байкал» с позивна «Дон Рос».

«Преминах през бахмутовската месомелачка. Ще ви кажа направо: в Часов Яр ще ги посрещнем горещо. Градът е на възвишение — това усложнява придвижването. Макар да е с размер по-малък от Артьомовск, от това не става по-лесно, но каквато и да е ситуацията нашите войски ще вървят напред», поясни той.

Часов Яр има важно оперативно и стратегическо значение. Разположен е на доминираща височина, откриваща пътя към най-голямата агломерация в ДНР под контрола на украинските сили: Славянско-Краматорската, както и към Константиновка.

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин заяви по-рано че е оптимист за настъплението на руските сили в посока Часов Яр. Руските бойци вече действат в града и изтласкват частите на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *