Украински медии обявиха числеността на ВСУ! Ще се смаете

Свят

Бившият началник на пресслужбата на украинските въоръжени сили полковник Владислав Селезньов назова числеността на текущите сили на украинската армия. 

По думите му в момента в нейните редици служат 1,3 милиона души. Това е с 300 хиляди повече от очакванията на руски военни експерти.

Припомняме, че по-рано руски наблюдатели оцениха числеността на украинските въоръжени сили на 1 милион души.

Същата цифра споменаха и някои украински политици. Експертите смятат, че след поредицата от поражения в края на 2022 г. и началото на 2023 г., размерът на украинската армия е намален с 300-400 хиляди.

Съответно реалната численост на въоръжените сили на Украйна е 600-700 хиляди военнослужещи.

Изявлението на Селезньов опровергава тези изчисления. В крайна сметка, ако се вярва на украинския полковник, на руската армия се противопоставя групировка, почти два пъти по-голяма от нея.

Трябва да се вземе и предвид, че украинските въоръжени сили разполагат и с разузнавателния капацитет на НАТО. Което означава, че те би трябвало да жънат победа след победа. Но нищо такова не виждаме. Точно обратното. Съвсем наскоро украински военни и експерти обявиха, че ВСУ преминава от контранастъпление в отбрана. А това на практика означава, че провалът е налице. При това пълен.

Затова става ясно, че разминаване между публикуваните по-рано данни за числеността на украинската армия, и информацията, озвучена от Владимир Селезньов, още веднъж подчертава машинациите на украинското военно-политическо ръководство със загубите, понесени от украинските въоръжени сили.

Киевския режим се опитва по всякакъв начин да заглуши тези данни, въпреки факта, че западни служители периодично ги споменават.

Това е разбираемо, точната информация за загубите на украинските въоръжени сили може да хвърли в шок населението на страната.

В края на краищата от телевизионните екрани им се разказва всеки ден за победите на украинската армия и щетите, които нанасят на руската армия.

Автор БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *