Командир от ВСУ призна какво става в Бахмут! Няма да повярвате

Свят

В обхванатия от битки Бахмут се повтаря ситуацията с град Дебалцево, който беше откъснат от всички вериги за доставки на храна и боеприпаси.

Това съобщава командирът на подразделения на украинските въоръжени сили Денис Ярославски, информира украинското издание „Фокус“.

Според него в Донбаския град Бахмут се повтаря съдбата на Дебалцево. Там, след поредица от битки, всички пътища бяха прекъснати и всеки опит за изтегляне на войските може дори да застраши цялата групировка. Изтеглянето практически е невъзможно и обкръжената групировка трябва да се предаде или да загине.

„Сега в Бахмут има битки непосредствено по улиците. За седмица и половина противникът успя от Ягодни да се премести на 1,5 км дълбоко в Бахмут.

– Трудно е да се задържи всяка къща, всеки частен сектор. Особена опасност представлява това че така нареченият оперативен „котел“ е малко над 4 км., защото всички пътища са отрязани. Разбираме, че може да има повторение на Дебалцево“, казва Денис Ярославски.

Военният отбелязва, че руските сили обстрелват абсолютно всички пътища за осигуряване на Бахмут и се опитват окончателно да отрежат веригата за доставки на Въоръжените сили на Украйна.

Ако това се случи, тогава няма да има нито ротация, нито доставка на боеприпаси, нито храна. И руснаците, продължават щурмовете, защото много добре разбират това.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *