Комедията свърши! Гинка остана едноличен собственик на ЧЕЗ, Горанов й подари дружеството!

България отблизо

Заседанието на Временната парламентарна комисия по случая ЧЕЗ  днес започна традиционно  без височайшото присъствие на премиера Бойко Борисов.

Оказа се, че държавата размислила и се отказва  да участва в покупката на ЧЕЗ, съобщиха от bTV. Това е окончателното решение, което бе потвърдено  от финансовия министър Владислав Горанов, който заяви, че го е  съгласувал с премиера Бойко Борисов.

Доскоро Борисов твърдеше точно обратното, че държавата ще се намеси и ще участва в сделката, за да има контрол върху електроразпределителното дружество. Думите му обаче явно бяха само за замазване на очите и ушите на народа. В мига, в който скандалът отшумя, премиерът се извъртя на 180 градуса и забрави какво е обещал. Защо? Вижте ТУК

На второто заседание на комисията миналата седмица от БСП изрично  настояха Бойко Борисов лично да докладва за намеренията и конкретните мерки  на държавата да участва в сделката по придобиването на активите на дружеството в България. Верен на стила си обаче, той не се появи. Нито тогава, нито сега.

Това доказва тиражираните в медиите версии, че самият премиер е в дъното на сделката, знаел е отлично за нея и се крие зад гърба на никому неизвестната Гинка, смятат медийни анализатори.

По същия начин камуфлаж беше оставката на министър Теменужка Петрова, добра приятелка на Върбакова, която впоследствие се оказа толкова ценен кадър, че оставката бе забравена и остава да командва енергетиката.

Скандалът в момента е огромен, но се разчита на това, че българите са празнично настроени за Великден и няма да сварят да организират никакви протести.

А след празниците ще осъмнат приели поредната лъжа на премиера и поредната манипулация, която така и не стана ясно кой извърши зад гърба на цял един народ.

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

4 thoughts on “Комедията свърши! Гинка остана едноличен собственик на ЧЕЗ, Горанов й подари дружеството!

  1. Нямам думи да изкажа възмущението си от корупционната сделка на века със явната протекция на Б.Б направена по време на игра на карти в Банкя. Жалко за разкритията направени от БИВОЛЪ и много други журналисти. Излиза че в тях е НОЖА И СИРЕНЕТО. А всички българи са манипулирани безпрецедентно . Каква наглост ? С какви пари Гинка от Пазарджик ще купи такава компания? Явно с държавни пари на които ББ ще разпореди да платят. С еда дума ГЛАС В ПУСТИНЯ е българската демокация водена успешно от ГРОБ и неговите лидери.

  2. Времето лекува. Какво стана с 4-те милиарда от КТБ? Те са достатъчни за АЕЦ Беляне, но ги няма, а ние ги забравихме и опростихме на крадците. Точно по същият начин нашата част от ЧЕЗ вече е на Гинка, или на Лапачите. Ако в близките 1, 2 години нещо революционно не промени ситуацията, то нацията безвъзвратно е загубена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *