ЧЕЗ отново РАЗОБЛИЧИ ЛЪЖИТЕ на Борисовото ПРАВИТЕЛСТВО! Вижте ЗАЩО ГЕРб не иска държавата да контролира енергодружеството?!

България отблизо

Томаш Плескач, който е главен преговарящ от чешка страна за продажбата на ЧЕЗ България, заяви, че Прага нееднократно е предлагала на българското правителство да влезе в сделката.

Ние информирахме своевременно българското правителство за сделката, разкри Плескач пред btv, цитиран от news.bg. Но, според него, правителството многократно е отказало да участва в сделката.

В същото време Борисов се правеше, че не знае нищо за продажбата на активите на най-голямото ни електроразпределително предприятие. И дори заповяда на енергийния министър Теменужка Петкова да подаде оставка, защото се познавала с Гинка Върбакова.

На практика се оказва, че Борисов е знаел всичко за сделката. И дори е имал възможност да включи държавата в тази сделка още преди да са били сключени договорите с неизвестната фирма на Върбакова.

Само че Борисов първо не е пожелал държавата да придобие блокираща квота и контрол върху дейността на енергийното дружество. И второ многократно излъга българския народ, че правителството не знае нищо за сделката.

Нещо повече. Един от най-доверените на Борисов министри Томислав Дончев, заяви, цитиран от news.bg, че ЧЕЗ не е предлагал на нито едно от трите правителства на Борисов, каквато и да било сделка за продажба активите на ЧЕЗ България.

Какво излиза? Шефът на ГЕРБ върви и лъже, а неговия верен слуга Томислав Дончев върви и маже. Как може да се има доверие на подобно „правителство“?

Въпросът е защо Борисов и пудели не искат държавата да влезе в ЧЕЗ и да контролира дейността на енергодружеството? Не е ли защото те са наточили зъби, чрез Гинка Върбакова и другите „акционери“ да източват печалбите на предприятието? И да увеличават непрекъснато цените на тока, за да покрият загубите от кражбите си?

Ако отидем по-нататък в разсъжденията си, ще установим, че лъжата е основен метод и похват в „политическата дейност“ на ГЕРБ и неговите пудели. В тази връзка си струва да напомним лъжите на Валери Симеонов по адрес на Руския Патриарх Кирил. В действителност се оказа, че обидите на Симеонов към Патриарх Кирил били взети, както заяви малко по-късно централата на ГЕРБ от…публикации в руски издания?! Значи достоверни доказателства за грубите и нахални обвинения на Симеонов към Патриарх Кирил изобщо не е имало. Той просто повтаря като една известна птица онова, което пишело в някои руски издания.

Не е достойно и не подобава на държавен ръководител и то вицепремиер да хвърля в лицето на представителите на руската държава подобни недоказани обвинения, само защото някой някъде ги бил написал. Ами то и в „Панамските досиета“ пишеше какво ли не за Владимир Путин, но нищо от това не излезе истина.

Нека добавим още нещо, което е много важно. Всички държавни чиновници като премиер, вицепремиер, министър и т.н. трябва да изразяват не свои позиции и мнения. Те трябва да огласяват мнението и позицията на българския народ, който ги е избрал на тези постове. И по този начин им е делегирал правото да говорят онова, което мисли народа. А не да приказват на аба и да занимават цялата страна, че и част от международната общественост със своите „мнения“.

Какво да кажем за лъжите на гербаджийските вождове по адрес на Елена Йончева за нейните разследвания като се започне от оградата по границата и се стигне до приказките, че тя била източвала телевизиите за своите репортажи…??

Това са все нагли и безцеремонни лъжи, представяни за истина от първа инстанция, които се тиражират от соросоидните „големи“ телевизии и други медии. Но в това отношение ГЕРБ имат достойни учители. Западните и особено американските медии действат по същия начин по адрес на Владимир Путин и на Русия.

Те, които най-много пищят за така наречените „фалшиви новини“, сами ги произвеждат и то в неограничени количества. Техните лъжи нееднократно бяха разобличавани от руския президент и руската държава. Като последен пример за такова разобличение можем да посочим филма „Миропорядок 2018“.

Следователно „световният ред“, налаган от евроатлантическите корпорации трябва да бъде променен. Докато не сме затънали всички в техните безкрайни и нагли лъжи.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “ЧЕЗ отново РАЗОБЛИЧИ ЛЪЖИТЕ на Борисовото ПРАВИТЕЛСТВО! Вижте ЗАЩО ГЕРб не иска държавата да контролира енергодружеството?!

  1. Наситихме се от БЕЗКРАЙНИТЕ им лъжи и ДАЛАВЕРИ!!!!!!!!!!!! НАРОДЪТ……НЕ ИМ ВЯРВАМЕ, нооо……ЗАЩО няма ежедневни протести пред парламента, а само един ден-слу4ая с лекаря от Пловдив, защо младите се премиряват…В ТЯХНИТЕ инициативи, да принудят , да притискат управляващите ИЛИ да СМЕНЯТ политиките в полза на страната или да подадат и-оставка, ДА ДОЙДАТ ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ и да работят за БЪЛГАРИЯ, а ВИНОВНИЦИТЕ…ДА ПОЛУ4АТ ЗАСЛУЖЕНИ ПРИСЪДИ и ДА върнат в хазната ограбените пари на НАРОДА!!!!!!!!! Благодаря ВИ Г-н Македонски !!!!!!!!!!!!

  2. ГЕРБ НЕ ПОДАВА ОСТАВКА ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ СЛЕД ОСТАВКАТА СЕДВА СЪД А СЛЕД НЕГО ЗАТВОР НА ВСИЧКИ ВИНОВНИЦИ ЗА ТАЗИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА !И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ НАТИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПО ГОЛЯМА ЩЕ ИМ Е ВИНАТА !

  3. Дошло е време за свободата си да мреме. Но не да търпим и се вайкаме! А да ги избием тези престъпници без съд и присъда, Ка то се почне от мутрата Бойко Борисов и всичките ми министри – долна сган!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *