Костадинов: Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме укрепване на националната сигурност

България отблизо

„Най-доброто решение на конфликта в Близкия изток е две държави с международно признати граници“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „120 минути“.

Той коментира и защо „Възраждане“ не участва в декларациите за подкрепа на Израел.

 

„Бяха две декларации. Едната за Израел, а другата за Грузия. За тези декларации разбрахме 3 минути, след като мина вота. Това не е нормално. На нас ни беше казано, че ще бъдат гласувани декларации, които ще бъдат гледани в Комисията по външна политика, докато има почивка, което е още по-ненормално“, каза той.

По думите му декларацията в подкрепа на Израел не е писана в България. Той даде пример, че в едно от изявленията на американския президент Джо Байдън имало изречение, което преповтаряло едно към едно структурата на една част от декларацията ни.

 

Костадинов заяви, че атаката на „Хамас“ е била терористичен акт. „Но Израел не нападна терористичната клетка, а обяви война“, добави той.

Лидерът на „Възраждане“ бе категоричен, че това, което се случва в Близкия изток не е ново, но новото било, че за първи път от 1948 години насам ще се извърши голямо етническо прочистване на арабско население.

 

„Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме укрепване на националната сигурност. Ако има заплаха за нашата сигурност, това е правителството“, заяви Костадинов.

По думите му правителството виждало Русия, като заплаха номер едно, но според него никой в България не виждал Русия, като заплаха освен управляващите.

 

„Всеки кандидат, който е различен от кандидатурите на управляващите ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ще бъде подкрепен от нас на местните избори, ако нашия кандидат не достигне до балотаж“, коментира Костадинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *