ДПС ексклузивно: Ние сме страж на мира и затова охраняваме Пеевски от лапите на враговете. България не може без него и без нас!

България отблизо
Не само аз, но и цялата ни парламентарна група, и партия сме охрана. Охрана сме на българските граждани. Така лидерът па ДПС Мустафа Карадайъ отговори на журналистически въпрос дали наистина в Движението има депутат, който бил сложен на избираемо място, само за да бъде охранител на колегите си от парламентарната група.

„Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират. ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато г-н Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата – той отново отива с него. Това е депутат с депутатска заплата, сложен на избираемо място, който ще гласува закони, но всъщност е охранител“ – бомбата хвърли новоизбраният депутат от „Продължаваме Промяната“ Христо Петров-Хазарта.

 

След консултациите при президента Румен Радев ДПС не даде категоричен отговор дали ще подкрепят коалиционен кабинет на „Продължаваме Промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Бе лаконичен и остроумен: „Тепърва ще видим какво ще предложат като програма и какъв ще е персоналният състав на новия кабинет. Не противоречи ли  на законите на физиката.“

 

По думите на Карадайъ в основата на всичко, както и за преодоляване на кризите, стои една дума – диалог.

 

„Заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в множество кризи – ковид кризата, здравната криза, социална, икономическа. Виждаме инфлацията, цените на ток, парно и храни до какви нива стигнаха. Българските граждани имат нужда от сигурност и стабилност, очакват от НС и от евентуалното бъдещо правителство преодоляване на кризите, решаване на техните проблеми, повишаване на техните доходи и стандарта на живот и най-вече – сигурност“, обясни лидерът на ДПС.

 

„Последните няколко години сме свидетели на политическа криза, криза на демокрацията и криза на държавността. От 2016 година мотото на ДПС беше да възстановим нормалността в политиката, демокрацията и да възстановим държавността“, допълни той.

 

По-рано лидерът на движението заяви, че политическата криза у нас не е настъпила за един ден, а през годините сме стигнали до ситуацията, в която се намираме.

 

„Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите“, подчерта Карадайъ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *