Костадинов обясни каква е историческата мисия на „Възраждане“ и „Алтернатива за Германия“

България отблизо

Костадин Костадинов – председателят на „Възраждане“, бе официален гост на конгреса на „Алтернатива за Германия“, която в момента е втора политическа сила в страната.

На конгреса той произнесе приветствена реч пред делегатите. Костадинов беше изпратен с аплодисменти към мястото си в залата, след като речта му изправи всички присъстващи на крака:

Уважаеми госпожи и господа, скъпи съмишленици от „Алтернатива за Германия“, драги гости.

Днес, в началото на ХХI век, Германия продължава да бъде основният стълб на Европа, така както е през последните повече от 1000 години. През последните няколко десетилетия обаче този стълб е атакуван от много посоки. А когато този стълб се разклаща, се разклаща и Европа.

Наясно съм, че вие тук сте хората, които са поели огромна отговорност, защото освен стабилността във вашата страна, вие сте натоварени и със стабилността на Европа. Вие сте хората, които искате Германия да продължи да бъде силна и независима държава.

Ние българите имаме най-старата национална държава в Европа. Преди 1200 г. нашите две държави са имали обща граница по река Дунав, а първият българо – немски съюз е подписан през 862 г. между нашите владетели Борис I и Людвиг II Немски. Връзките ни винаги са били силни. Преди 144 години ние българите избрахме  за свой княз представител на немската династия Батенберг, а след това начело на нашата родина застана друга немска династия – Сакскобурггота. Бяхме съюзници в няколко войни през миналия век, съюзници сме и в момента.

Цялата тази традиция ни задължава да продължаваме да стоим заедно, за да бъдем силни заедно в името на България, на Германия и на Европа. За съжаление, обаче, Германия, макар и да е сърцето на Европа и да е най-силната икономическа сила на нашия континент, продължава да бъде държана в едно несъответстващо на нейната историческа роля и позиция политическо положение. Крайно време е вашата страна да заеме полагащото ѝ се място на Велика сила и то не само в Европа.

Защото, скъпи приятели, силна Германия означава силна Европа, а днес повече от всякога нашият континент и нашата европейска цивилизация имат нужда от силно водачество в защита на традиционните европейски християнски ценности. Ето защо приветствам всички вас, представителите на „Алтернатива за Германия“, защото това възраждане на историческата роля на Германия може да бъде сторено само от вас като единствените автентични носители на традиционните немски ценности в немската политика.

Знам, че ви е трудно, и знам, че не е лесно, но също така знам една стара тевтонска мъдрост на тевтонския орден, която гласи: „Колкото по-силни са враговете, толкова по-голяма е славата и победата над тях.“

Партията, на която съм председател в България – „Възраждане“, е изправена пред абсолютно същите проблеми и препятствия, пред които сте изправени и вие. Противниците ни също са общи. Всички тези, които не желаят развитието на традиционната европейска цивилизация и силни национални държави и култури в Европа.

Уважаеми госпожи и господа, скъпи съмишленици от „Алтернатива за Германия“, след като проблемите ни са общи, след като противниците ни са общи, е абсолютно задължително и нашите действия да бъдат общи. Българският национален девиз гласи следното „Съединението прави силата“. От вас в Германия, от нас в България, от всички загрижени за нашия общ европейски дом се иска да направим всичко необходимо, за да можем да запазим нашата цивилизация, нашите традиции, нашата християнска религия, нашите култури и нашите национални езици, без които Европа просто няма да бъде европейска.

Пожелавам успех на „Алтернатива за Германия“. Надявам се скоро вашата партия да стане първа политическа сила, да управлява за доброто на Германия и за доброто на Европа. Да живее Германия! Да живее България!

Тези думи изправиха цялата зала на крака, а присъстващите изпратиха с аплодисменти българския лидер.

„Гордея се с българския език и искам той да се чува повече в Европа и заради това произнесох и речта си на моя роден език. След нея получихме покани за срещи със сродни партии от Франция, Португалия, Белгия, Австрия, Финландия и Испания. На свой ред ние също ще ги поканим в България. Догодина, след само 10 месеца, има европейски избори. „Възраждане“, която вече е водеща политическа сила в България, ще се превърне във фактор и в Европа.“, коментира Костадинов след речта си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *