Костадинов разкри истината за вандализма в РСМ и обяви какво трябва да се направи

България отблизо

Партия „Възраждане“ настоява да бъде наложено вето на РСМ за влизане в ЕС след случая с пребития секретар на българския културен център в Охрид Християн Пендиков.

Лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че има информация, че председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е свързан с нападението над Пендиков. Там някъде се крие истината за вандализма в РСМ.

„Предупреждавахме миналата година за това, че ако се вдигне ветото безотговорно, под чужд натиск, ще имаме сериозен проблем. Това, което казахме, че ще се случи, за съжаление, се случи.

Ние, между другото, получихме информация, че това, което се е случило в Охрид, до някаква степен е пряко или косвено инспирирано от председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който всъщност е така да се каже основният в момента двигател на антибългарските изстъпления в Македония“, отбеляза Костадинов.

„Ако се окаже, че това е вярно, макар че трудно бихме могли да го докажем, съвсем възможно е да се направи нещо подобно. Македония винаги е показвала, че когато тръгне в една линия на противопоставяне с България, е готова да стигне до края. Големият въпрос е докъде може да стигне България, имаме ли смелост да ги спрем, заради вандализма,“ коментира още лидерът на „Възраждане“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *