САЩ ни похвали: Приятелска България залови шпионите и доказа своя суверенитет!

България отблизо
Две седмици преди изборите българските власти разбиха престъпна група за шпионаж в полза на Кремъл. Операция “Тайфун” блокира всички изходи на София, а новината бе посрещната от Съединените американски щати с ентусиазъм.
Вашингтон подкрепи действията на родните власти и то само няколко седмици, след острата позиция на двамата сенатори Боб Мендендез и Джим Риш, които изразиха безпокойството си от корупцията у нас, която така пречела на отношенията между България и САЩ. Може и да е съвпадение. Може и да е молба.

Реакциите от Вашингтон обаче не спират. Говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс публикува в Twitter изявление, с което стана ясно, че България е “приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор“.

“Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия“, допълни още Прайс.

Акцията по залавянето на шпионите, напълно очаквано, бе обявена от прокуратурата като голям успех и цял ден обикаля медийното пространство. Бе подхваната и от международни агенции. За да стане ясно колко е успешна обаче, прокуратурата трябва да я защити в съда.

А дотогава изборите ще са минали.

Позиция за шпионския скандал у нас дойде и от Обединеното кралство. Британският външен министър Доминик Рааб написа в личния си профил в Twitter, че Лондон застава зад София в борбата и срещу “зловредната дейност на Русия”.

Останалите държави пазят дипломатично мълчание, тъй като знаят вероятно защо точно сега Борисов се хвърли на лов за шпиони и какво цели с тази гръмка акция, подготвяна от близо госина.

Tagged

1 thought on “САЩ ни похвали: Приятелска България залови шпионите и доказа своя суверенитет!

  1. САЩ сами си организираха акция по залавянето на шпиони за да може да ни качи на черешата хвалейки ни за нещо за което и хабер нямаме, но какво се крие зад това предстои да разберем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *