Кошмар за Запада: Поразяващ ответен удар на Путин предизвиква каскада от сривове!

Свят

Икономистът Евгений Юшчук цитира във Facebook статия, в която отговорът на Русия на западните санкции се описва като „ответна ядрена бомба“, съобщават световните издания.

– Сега мога да кажа с увереност, че нашите финансови органи се представиха отлично и показаха как руският финансов гений отвръща на западните санкции.

– Какво се е случило ли? Владимир Путин подписа нов указ (президентски указ № 95 от 05.03.2022 г. „За временното изпълнение на задълженията към някои чуждестранни кредитори“) и когато го прочетох, не можах да повярвам на очите си“, заявява Юшчук.

Указът гениално променя валутата в плащането на заеми към западните банки. И никой нищо не може да каже, защото плащане има, но вместо в долари и евро, то се заменя с… плащане в рубли. Така доларите и еврото остават в Русия, а рублите отиват в западните банки.

Резултатът е, че около 460 млрд. долара изчезват от балансите на западните банки, което предизвиква каскада от сривове и фалити. Уникалното е още, че без да нарушат законите на своята страна, западните банки не могат да направят нищо с тези рубли.

– Очаквам с интерес отварянето на европейските пазари – това е ответна ядрена финансова бомба, която ще доведе до срутване“, твърди икономистът.

Моите искрени уважения към руските мениджъри, финансисти, икономисти и човека, който е взел това решение, като за толкова кратко време е успял да направи всичко това и то от нулата“, заключава Юшчук.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *