КРАЙ, Борисов КЛЕКНА пред Владимир Путин! Русия отново плаща, за да ни освободи от САЩ и ЕС!

България отблизо

Държавната компания „Булгартрансгаз“ е взела решение да построи продължението на газопровода „Турски поток“, който трябва да мине по точно по трасето на спрения преди време от Борисов „Южен поток, да навлезе в Сърбия и да продължи за страните от Южна Европа.

Третата фаза на пазарния тест за резервиране на капацитет от българското разширение на „Турски поток“ е приключила успешно, съобщи „Булгартрансгаз“.

От официалната информация става ясно, че оферти за участие във Фаза 3 на икономическия тест са подадени от трима кандидати, като предстои с тях да бъдат сключени договори за резервиране на обемите природен газ, които трябва да вървят по тръбопровода. “

С подадените заявки от ползвателите е резервиран 100% от обявения в рамките на Фаза 3 капацитет на българо-турската граница и 100% от обявения капацитет на българо-сръбската граница“, става ясно от съобщението на държавната компания„Булгартрансгаз“, цитирано от руското информационно издание https://eadaily.com/ru и българското онлайн издание https://www.economic.bg

По неофициална информация на Economic.bg от два източника, интересът идва от руската „Газпром“ и други две нейни дъщерни фирми.

В първите две фази на теста компаниите, проявили интерес към българското разширение на газопровода „Турски поток“ на българска територия, не бяха заявили достатъчни количества, поради простата причина, че алчността на Борисовото правителство за малко да провали строежа на Южен/Български поток. Държавната фирма бе определила такива цени за транзит на газ, които бяха по-големи и от строежа и транзита на Северен поток 2. И Газпром издърпа малко ушите на Борисов.

Тогава от „Булгартрансгаз“ заявиха, че капацитетът ще бъде намален, а срокът за резервация ще бъде увеличен до  20 г. А това беше и целта на Владимир Путин. Защото, за да направи България енергийно независима от САЩ и ЕС, на него му трябваше по-дълъг срок през който Южен поток да снабдява България и други страни от Южна Европа с руски газ. Така, на практика Русия плати, за да възстанови енергетиката на България. И страната ни отново да поеме по пътя на възстановяване на разрушената от САЩ и ЕС икономика. Както и да се върне при своите славянски корени и дружбата с Русия.

„Имаме добра новина“, коментира темата енергийният министър Теменужка Петкова днес. „Добрата новина е, че процедурата е успешна. На база на тази успешна процедура, „Булгартрансгаз“ взе финалното икономическо инвестиционно решение и ще пристъпи към подписване на договорите за капацитет с компаниите, които участваха там“, добави Теменужка Петкова.

По този начин, Борисов бе принуден да признае, че проектите Южен поток и АЕЦ „Белене“, които той спря преди 10 години не само са икономически много изгодни за България, но ние просто не можем без тях. Понеже, ако оставим настрана фактът, че чрез тях отново се завръщаме на енергийната карта на Европа, то тези два огромни руски проекта ни осигурява евтин природен газ, евтин бензин и евтин електрически ток.

Е, как можем да се развиваме без тези три неща, които ни осигуряват Владимир Путин и Русия.

Затова, нека Борисов да се поклони, да целува ръка и да строи проектите, защото без тях държавата ни ще загине напълно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *