Кремъл каза до какво ще доведе новият американски пакет оръжия за Украйна

Свят

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес по повод одобрението от страна на Камарата на представителите на американския конгрес на военната помощ за Украйна, че този закон ще направи САЩ още по-богати, защото милиардите няма да отидат в Украйна, а в американския военно-промишлен комплекс, и същевременно „още повече ще съсипе“ Украйна, защото новите оръжия ще принудят Русия да отговори още по-сериозно и твърдо на ВСУ, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на прессекретаря на руския президент Владимир Путин.

„Още повече украинци ще загинат по вина на киевския режим“, заяви още Песков.

Според него законодателството, което би позволило на правителството на САЩ да размрази руските активи в полза на възстановяването на Украйна, ще „нанесе непоправими вреди на американския имидж“.

В същото време Русия ще отговори с мерки от гледна точка на собствения си интерес, добави говорителят на Кремъл, съобщава БТА.

„Днес (бел. ред. събота) получихме решението, което очаквахме: за пакета от американска подкрепа. За което толкова много се борихме. Много сериозен пакет, който ще усетят нашите войници на фронта, нашите градове и села, които страдат от руски терор“, написа във Фейсбук Зеленски.

Припомняме, че американският Конгрес забрани доларите да се дават за заплати и пенсии на хората в Украйна. Парите ще отиват само за оръжия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *