Съветникът на Главчев приплака: Държавата е гола без външен министър. Президентът е виновен

България отблизо

Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра. Надявам се бързо да се намери добро решение. Управлението на държавата не е холивудски филм. Утре ще има съответното решение чрез указите на президента.

Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ съветникът на премиера Димитър Главчев – Меглена Плугчиева.

 

По думите ѝ в момента страната ни не стои добре в Европа и това трябва да се прекрати час по-скоро.

„Предложени ми бяха министерски постове, които съм отказала. Димитър Главчев е поставен в изключително трудна ситуация и има нужда от хора, които имат управленски, политически и дипломатически опит“, допълни Меглена Плугчиева.

Според нея има изключително добри кариерни дипломати.

„Става дума за служебно правителство, в което ще бъдат включени повече експерти, а не политически оцветени. Аз съм била три пъти посланик на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, но винаги съм била политическа квота на Външно министерство. Спазвам принципите, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно правителство“, каза още Меглена Плугчиева.

Tagged

2 thoughts on “Съветникът на Главчев приплака: Държавата е гола без външен министър. Президентът е виновен

  1. Брей брей на тия пък все Президента им виновен.Ами като сте си тъпи и не знаете какво правите така ще да бъде.

    1. Г-жа Янкова,има една нецензурна българска приказка,,На калпавия….,вълната му пречи“За всичко им е виновен Президента?За почти 35 години ,,демокрация“-имаме президент който е достатъчно:интелигентен,умен,професионалист и най вече коректив на тези ,,патриоти“ да драпат за власт и пари,за министерски кресла и постове, за да се облажат те самите,родата и приятелите!N-ПЪТИ ги предупреди да спрат да лъжат и крадат но.о.Вижте министрите от сглобката колко милиона са похарчили за ТУРИЗЪМ,за 9 месеца??А една министърка е била 54 пъти в странство!Асен Василев и приятелката му също!Всички го знаем отговора-те работят за собствения си кеф,благоденствие и просперитет,а не за ПОЛЗУ РОДУ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *