Кремъл отвръща на удара: Морски дяволи, управлявани от изкуствен интелект защитават границите на Русия!

Свят

В Русия продължава работата по създаването на безпилотни морски подводни и надводни кораби.

 

Това разкри пред „Газета.Ру“ високопоставен източник в руския военно-индустриален комплекс. Този подход към въоръжената борба в моретата преобръща цялата концепция за размерите на надводните кораби.

Например командният пункт поставя обща задача – да се унищожи ударната група на вражески самолетоносач. Изкуственият интелект, който ще контролира рояка от подводни дронове, решава този проблем в съответствие с много специфични и постоянно променящи се обстоятелства. Той събира и анализира информацията. Подготвя плана за атаката. Провежда я и оценява нейното изпълнение.

Всичко това ще бъде направено от изкуствен интелект, който получава данни за ситуацията от голямо разнообразие от източници.

Голямото предимство на руските безпилотни дронове е, че те ще могат да се потапят на дълбочина от 11 000 м. и така да остават невидими за противника.  Все още Кремъл не е обяснил дали руското командване ще може да осигури връзка с този нов вид флот до всяка точка на земното кълбо. Но по всяка вероятност, този въпрос се отработва в съответствие с най-високите военни стандарти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *