Кремъл предупреди: Изпращането на войски на НАТО в Украйна ще означава конфликт с Русия

Свят

Кремъл предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна, това ще направи неизбежен конфликта между Русия и НАТО, предаде Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон вчера спомена възможността за изпращане на войски от европейските страни в Украйна, въпреки че предупреди, че на този етап няма консенсус, докато съюзниците се съгласиха да увеличат усилията си за доставяне на повече боеприпаси на Киев.

„Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните от НАТО е много важен нов елемент“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Запитан за казаното от Макрон, Песков каза пред репортери, че ако се случи така, че войските на член на НАТО се сражават в Украйна, то разговорите ще трябва да се променят към неизбежността от конфликт между НАТО и Русия.

Стана известно, че полският президент Анджей Дуда е заявил, че идеята за изпращане на военни в Украйна не е предизвикала ентусиазъм, предаде УНИАН. Представителите на 28 държави по време на срещата в Париж обсъдиха идеята за изпращане на военни в Украйна. По този въпрос не беше изразена единна позиция.

„Най-разгорещената дискусия се разгърна около въпроса за изпращането на войници в Украйна. И тук също нямаше абсолютно никакво съгласие“, цитира Полското радио думите на полския президент Анджей Дуда. (БТА)

Източник Днес.бг

Tagged

2 thoughts on “Кремъл предупреди: Изпращането на войски на НАТО в Украйна ще означава конфликт с Русия

  1. Много е смел Макрон, но той ще се крие с баба си в убежищата, а населението ще гине. Русия ги предупреди, че в такъв случай ударите ще бъдат насочени към центровете откъдето идват заповедите: САЩ, Великобритания, Франция и всеки който прати войски срещу странат им.

  2. А, нашият плъх Денков, примиера обещал на Зеленски двустранно споразумение за подкрепа между България и Украйна. Това означава, че можем и с войска да ги подкрепим! Президента Радев днес го попита да разясни какво ще представлява договора за подкрепа !? Ужас! Това продажно правителство ще ни направи фронтова линия..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *