Нинова изригна: Кой си ти, Денков, да обещаваш български войници на фронта? Ще излезем на площада и ще ти потърсим сметка!

България отблизо

Разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои въпросът за предоставяне на жива сила под двустранни споразумения между държави-членки на НАТО, ЕС и Украйна. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг пред централата на партията.

 

„Такава новина беше потвърдена от премиера на Словакия, който също каза, че такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете. Освен, че ще има изслушване на Денков, спешно, искаме да знаем защо прави такива изявления, в името на кой орган е упълномощен да ги прави, какво има предвид“, каза още тя.

Нинова призова от името на БСП всички опозиционни парламентарни сили и гражданите да се противопоставят на това решение.

„Категоричен отпор и противопоставяне за предоставяне на жива сила и български войници в Украйна. За нас това означава пряко въвличане във война. Помните, че предупреждавахме, че може да се стигне до този момент. Тогава ни се нахвърлиха, че плашим хората, но този момент дойде. Очакваме утре Денков в парламента – да каже от чие име го прави, какво има предвид, както и силите, които подкрепят правителството да заявят своите позиции“, завърши лидерът на БСП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *