Кремъл: Ще отговорим твърдо на британските атаки срещу Русия и Европа!

Свят

Москва ще обмисли твърди и категорични ответни стъпки срещу Лондон за участието на британски специалисти в атаки срещу Черноморския флот и Северните потоци.

 

Това каза прес-секретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков.

„Подобни действия не могат да бъдат оставени просто така. Разбира се, ще помислим за по-нататъшни стъпки, за отговор, който никак няма да се хареса на Лондон, и той ще дойде в много неудобен за британците момент“, се разбра от думите на Песков.

Той отбеляза, че руските разузнавателни служби разполагат с данни, които показват, че организацията и провеждането на атаките срещу Севастополския залив и Северните потоци са извършени от британски военни консултанти.

„Има доказателства, че Великобритания е замесена в саботаж, в терористичен акт срещу Русия, във връзка с жизненоважна енергийна инфраструктура. Много е важно да се отбележи тук, че същия терористичен акт е не само срещу Русия, а и срещу международна енергийна инфраструктура“, каза той.

 

Дмитрий Песков добави, че информацията за участието на специалисти от Великобритания в атаките трябва да се анализира много внимателно от всички европейски държави, защото те са най-големите потърпевши от този международен терор.

«Очакваме, че въпреки неприемливото мълчание на европейските столици, този анализ все пак ще бъде извършен, а изводите ще подтикнат страните към адекватни действия», каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *