Тео Ушев пак изригна: Българският народ ненавижда и презира будителите си!

България отблизо
В профила си във Фейсбук българският аниматор и режисьор написа, че България е единствената държава, която има ден на будителите. Според твореца това само по себе си е абсурдно, защото българският народ ненавижда и презира будителите си.

Световноизвестният аниматор е режисьор Теодор Ушев сподели в социалната мрежа, че все още мисли, че е абсурдно България да празнува Денят на будителите, защото обществото „ненавижда и презира будителите си“.

 

Ушев посочва кратка справка с осма глава на романа „Под Игото“. Според твореца обществото предпочита „да види истинските си будители мизерстващи на улицата, бедстващи, живеещи в каруци, а най-добре, направо мъртви.“

 

Според Ушев, когато творците са си отишли от този свят, българинът „с най-голям възторг и родолюбство им въздига паметници и поднася цветя. Народа гледа на будителите си като на петли – мрази, че го будят, но ги обича сварени в тенджерата. Така, той избира да нарича будители хора, които му приличат – лениви и покорни, конформисти. Или както казал Ботев, влизайки в затихналата си родина:
„И аз съм тръгнал тоя народ да го освобождавам!“

Б.Р.

Тук бихме казали: О, неразумний и юроде…

Останалото е многоточие

Tagged

2 thoughts on “Тео Ушев пак изригна: Българският народ ненавижда и презира будителите си!

  1. Я тоя да си каже кой и колко му плаща за да ни хули! Istinata.net, питайте го, дайте ни отговора му и чак тогава го отразявайте.

  2. Точно този индивид не е будител, а платен соросоиден агент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *