Крум Зарков: 90% от българите биха се подписали под думите на президента

България отблизо
90% от българските граждани биха се подписали под това, което каза президентът.
Ние отидохме на Консултативния съвет за национална сигурност с ясното съзнание за намиране на начин как да се реши проблемът с корупцията. С това нямаме разминавания с президента, каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България” Крум Зарков.

България се намира в тежка политическа и институционална криза. Политическата криза се превърна в институциуоналната със серията оставки. „Апартаментгейт“ беше капката, която преля чашата, поводът, тя беше може би върхът на айсберга. От страна на управляващите има нежелание да признаят този проблем и да се предприемат мерки за решаването му. Борисов и хората около него не разбират ли, че хората не издържат вече, че не става дума за завист и шега за апартаменти, а за прекомерност и несправедливост.

 

Ако продължават така да мижат пред истината, никой няма да спечели от това. Президентът направи единственото възможно – да свика партиите и да поиска да работят под друг начин. За съжаление, управляващите не пожелаха да подпишат декларация, която българските граждани биха подписали без да им мигне окото, заяви Зарков.

 

Управляващите признават с половин уста, че има проблем. Има отказ да се види реалността. Реалността е, че дори и да има икономически растеж, той не е достаъчен и не стига до много хора, защото има корупция. Преди КПКОНПИ имахме КУИПКИ, преди това БОРКОР. Смениха се много абревиатури, но резултатът е един и същ. Когато въпросът не е поставен правилно, няма резултати, посочи социалистът.

Той е категоричен, че е не е предизборен подарък президентът да назначава органа за борба с корупцията, както заяви вчера премиерът Борисов. Ние предложихме коренно различен орган, който да бъде концентриран, с хора с ясни отговорности, каза Крум Зарков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *